Less is more…..

home-basis-breed-test-08

Een trend in de wijnconsumptie in Nederland is dat we na jaren eindelijk minder gaan drinken. Een logisch gevolg van ons toenemende gezondheidsbewustzijn de laatste jaren.

Mijn adagium is al jaren: less is more! Doe mij maar een intiem diner met weinig vrienden in plaats van een feest met 100 man. Doe mij maar een linguine met slechts drie goede ingrediënten in plaats van een ‘stukje vis op een bedje van miezemuis en ieliepiele met een garnituur van ratatata en een schuim van gekonfituurde frilala’. Zo ook met wijn: less is more, liever één hele mooie fles waar je langzaam met z’n tweeëen van kunt genieten dan twee flessen van inferieure kwaliteit.

Ja logisch, zal je denken. Maar toch kiezen weinig mensen voor een echte lekkere fles die meer mag kosten. Bedenk dat je in een restaurant voor een fles huiswijn vaak bijna 25 euro betaalt. 25 euro!  Doe eens gek en koop een mooie fles wijn van 25 euro bij een wijnspeciaalzaak en geniet er thuis lekker van. Een verfijnde witte Bourgogne kun je voor dit bedrag krijgen, of een verwarmende Châteauneuf-du-Pape. Bij de witte Bourgogne bak je een paar coquilles met wat stukjes uitgebakken spek erop en paar drupjes uit de fles erover. En bij de Châteauneuf-du-Pape bak je een tournedos met paddenstoelen en rozemarijn aardappeltjes. C’est tout. Simpel, maar zo lekkker met een mooie wijn erbij.

Recent Posts