Yes! Verkozen tot Wijnvrouw van het Jaar 2019!

BIRTHE VAN MEEGEREN WIJNVROUW VAN HET JAAR 2019!

 

Op vrijdag 31 mei heeft de vakjury van Wijnvrouw van het Jaar Birthe van Meegeren uitgeroepen tot de allereerste Wijnvrouw van het Jaar 2019!

Deze nieuwe award werd voor de eerste maal feestelijk uitgereikt tijdens Villa’s Culinair Wijntheater op Villa Westend. Winnares Birthe van Meegeren werkt al meer dan 20 jaar in het vak, heeft diverse wijndiploma’s behaald waaronder Weinakademiker: het hoogste niveau van de internationale Wine & Spirit Education Trust (WSET).

In een bomvol Wijntheater nam Birthe de Award in ontvangst. Deze werd aangeboden door Champagnehuis Ayala en betekent onder meer een dag meelopen met Chef de cave; Caroline Latrive.

Om in aanmerking te komen voor ‘Wijnvrouw van het Jaar’ keek de jury naar de volgende eigenschappen: De Wijnvrouw van het Jaar is onderscheidend en een echte professional, ze beschikt over grote deskundigheid in haar vakgebied. Zij is een voorbeeld voor andere vrouwen, die zich aan haar kunnen optrekken. Kwaliteitswijnen worden door haar toegankelijk gemaakt. Zij is een inspirerendepersoonlijkheid die laat zien dat volharding tot resultaten leidt.

Uiteindelijk won Birthe van Meegeren en vertelde het juryrapport onder meer het volgende over haar:

Birthe is een echte duizendpoot in de wijnwereld, ondanks haar bescheidenheid weet Birthe op vanzelfsprekende wijze haar kwaliteiten voor het voetlicht te brengen waardoor ze gezien en herkend wordt als een echte wijnspecialist met heel veel kennis van zaken. Niet bang om haar verantwoordelijk te nemen en verantwoording te dragen voor een van de grote spelers in de markt van Nederland. Helemaal bijzonder als je bedenkt dat Birthe haar WSET 4 advanced diploma haalde in een periode dat ze een drukke baan had, en een gezin met opgroeiende kinderen waardoor ze iedere ochtend voordat het hele gezin wakker was haar studie deed en haar diploma’s haalde.

Haar kwalificaties zijn zojuist duidelijk genoemd, Jury en publiek menen dat zij j deze titel dit jaar mag voeren juist door de veelheid van activiteiten die zij ontwikkelt en ontwikkeld heeft in de wijnwereld. Zij heeft veelvuldig laten zien dat een vrouw, ook als ze niet persé gezegend is met een hoop praatjes zich prima kan handhaven op invloedrijke posities in de harde retail wereld. Dat je dat kunt door inhoudelijk te blijven, als je je kennis en oordeel op deskundige wijze kunt verwoorden. Ze heeft laten zien dat het moederschap, een carrière en een opleiding allemaal gecombineerd kunnen worden mits je maar doorzettingsvermogen toont en heel graag iets wilt bereiken. Dat alles gecombineerd met een prettige persoonlijkheid waardoor anderen de ruimte krijgen maar zij wel haar eigen kennis op een rustige wijze durft te etaleren. Daarin heb jij, Birthe, op een bijzonder inspirerende wijze laten zien dat je de titel wijnvrouw van het jaar 2019 helemaal verdiend van harte gefeliciteerd.

Recent Posts