0

Dry January, heeft het zin?

Ikzelf hield het 2 weken vol; de verleiding van een glas Billecart-Salmon Champagne werd me teveel. Ik was om. In de tussentijd werd er in de wijnbranche heftig gediscussieerd over deze nieuwe beweging waar steeds meer mensen aan meedoen. Het toonaangevende wijntijdschrift Decanter publiceerde een artikel van internist/wijnschrijver Dr. Michael Apstein die hierin aangaf dat […]

0

Hoe heurt het eigenlijk? Het leukste zakelijke uitje voor de feestdagen!

Etiquette & Etiketten… Trakteer je medewerkers dit jaar eens op een leerzaam eindejaarsdiner! Ik heb m’n krachten gebundeld met etiquettedeskundige Lilian Woltering voor unieke avonden over etiquette en wijn: Hoe breng je een toost uit? Wat zijn je taken als gastheer/vrouw?  Speechen, tafelschikking, houding, conversatie. Hoe maak je de juiste wijn/spijs [...]

0

Bitch fight in de Loire Vallei

De Loire regio, zo traditioneel en keurig, maar ondertussen: spannende wijnen en vrouwen die elkaar het château uitvochten. De meest bekende Loire wijnen zijn altijd oké: Touraine Sauvignon, vooral van oude stokken, geeft heerlijke verfrissende, verkwikkende wijnen. Voor mij vaak een betere keuze dan een eenvoudige Sancerre. En Muscadet Sèvre et Maine sur lie is […]

0

Wat zijn koosjere wijnen eigenlijk?

Tijdens mijn recente wijnreis in Israël ontdekte ik de bijzonderheden van koosjere wijnen. Een wijngaard voor een koosjere wijn moet eens per 7 jaar volledig met rust gelaten worden. En een koosjere wijn mag, totdat hij afgesloten in de fles zit, alleen ‘behandeld’ worden door religieuze Joden (religieuze Joden leven de Joodse traditie tot op […]

0

Soep & Wijn

Het is dat ik wijn toch iets interessanter vind dan soep, maar ik had ook soepspecialiste kunnen worden. Ik ben gek op soep. Het is verwarmend, gezond en nostalgisch. Mijn moeder, alias ‘oma Soep’ voor mijn kinderen, was namelijk een echte soep’feeder’. Iedere dag maakte ze verse soep, getrokken van schenkel of kip en met […]

0

Ribera del Duero

The day after X-mas… wat eet je dan? En drink je nog wijn? Nou ik wel hoor. Ik heb de halve gevulde rundvleesrollade niet weggegooid gister. Hij moest stoven in rode wijn. Ik wilde graag dezelfde wijn in het gerecht als we erbij zouden drinken. Want dat is het lekkerst. Maar dat vond mijn man […]