0

Chenin Blanc uit Zuid-Afrika

Gisteren proefde ik met 9 andere vrouwelijke wijnpro’s 13 Zuid-Afrikaanse top Chenin Blancs. Chenin blanc komt van oorsprong uit de Loire. In deze streek worden er prachtige wijnen van gemaakt, variërend van strakdroog tot weelderig zoet. Chenin blanc staat bekend om z’n hoge zuurgraad. Om die reden zijn de zoete wijnen zo heerlijk: de zuurgraad […]

0

Toujours Anjou…..

Tijdens een college voor mijn wijnopleiding vroeg de Master of Wine: ‘Wie weet waarom de Loire en de Bordeaux van oudsher de meest bekende wijngebieden zijn?’ Het bleef lang stil onder al die fanatieke leerlingen. Tegenwoordig kan door internet namelijk ieder pakje overal vandaan gezonden worden. En we zijn niet anders meer gewend: wegtransport, vliegtransport, […]

1

Less is more…..

Een trend in de wijnconsumptie in Nederland is dat we na jaren eindelijk minder gaan drinken. Een logisch gevolg van ons toenemende gezondheidsbewustzijn de laatste jaren. Mijn adagium is al jaren: less is more! Doe mij maar een intiem diner met weinig vrienden in plaats van een feest met 100 man. Doe mij maar een […]

0

Hoe jonger, hoe beter?

Dat hangt er nogal vanaf…voor sommige wijnen wel. Sauvignon blanc, krakend verse uit Nieuw-Zeeland. Of rosé, net gebotteld, waar het rode fruit bijna uit je glas spat.  En voor eenvoudige wijnen uit Chili en Argentinië geldt: drink ze zo jong mogelijk, want na een jaar is de sjeu er echt vanaf. Gisteren proefde ik een […]

0

Ribera del Duero

The day after X-mas… wat eet je dan? En drink je nog wijn? Nou ik wel hoor. Ik heb de halve gevulde rundvleesrollade niet weggegooid gister. Hij moest stoven in rode wijn. Ik wilde graag dezelfde wijn in het gerecht als we erbij zouden drinken. Want dat is het lekkerst. Maar dat vond mijn man […]